Κονικλοτροφία

Ζωοτροφές-Κουνελιών-Κατσαντώνη
τροφή-για-κουνέλια- αγορά

Στην επιχείριση μας παρέχουμε σε όλους τους πελάτες μας, ζωοτροφές κονικλοτροφίας ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των ζώων τους και να ανταποκριθούν και αυτοί στις απαιτήσεις των δικών τους πελατών.

Μάθετε περισσότερα για την κονικλοτροφία και τις σωστές πρακτικές που οφείλονται να εφαρμόζονται: Το κουνέλι είναι ένα εκπληκτικό ζώο τόσο από την πλευρά της αναπαραγωγικής του απόδοσης όσο και από την πλευρά της ποιότητας του κρέατος που μας προσφέρει. Γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε στην διατροφή των κουνεζωοτροφές κονικλοτροφίαςλιών όλη την προσοχή και την επιμέλεια. Τα κουνέλια μπορούν να τρέφονται είτε με σανό και φρέσκα χορτάρια και λαχανικά από τον κήπο και τα χωράφια ή με βιομηχανικά παρασκευασμένους κόκκους (pellets).

Και οι δύο μέθοδοι, εάν εφαρμόζονται σωστά, προσφέρουν στα κουνέλια επαρκή θρεπτικά στοιχεία για την αντιμετώπιση των διατροφικών τους αναγκών για συντήρηση, ανάπτυξη, αναπαραγωγή και γαλακτοφορία. Οι βιομηχανικά παρασκευασμένες τροφές είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών συστατικών που αναμειγνύονται και καλύπτουν τις καθημερινές διατροφικές απαιτήσεις των κουνελιών.

Για να γίνει πιο οικονομική η εκτροφή, δεν τις χρησιμοποιούμε μόνες τους, αλλά σε συνδυασμό με τον σανό και το χορτάρι που μπορούμε μόνοι μας να εξασφαλίσουμε τοπικά (παραδείγματος χάρη, τριφύλλι, φύλλα μουριάς κ.ά.). Η τοπική αυτή χορτονομή είναι πολύ καλή τροφή και καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες στις κουνέλες που δεν κυοφορούν ή θηλάζουν, στους κούνελους και στα ζώα που προορίζονται να αντικαταστήσουν γηραιότερα ζώα.

Προϋπόθεση βέβαια είναι να βρίσκεται σε σωστό σημείο ωρίμανσης και να χορηγείται σε σωστούς συνδυασμούς. Δυστυχώς, η τοπική χορτονομή δεν είναι αρκετά θρεπτική για να καλύψει τις ανάγκες σε πρωτεΐνες, ενέργεια και βιταμίνες στις κουνέλες που κυοφορούν ή θηλάζουν. Τα ζώα αυτά χρειάζονται περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από αυτά που βρίσκονται ακόμα και στους καλύτερους συνδυασμούς σανού και φρέσκων χορταριών. Πρέπει να συμπληρώνουμε την τροφή τους με συγκεκριμένες ποσότητες τροφής σε κόκκους. Επιπλέον της τροφής σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και το νερό για τα κουνέλια. Οι άνθρωποι πολλές φορές ξεχνάνε πόσο σημαντικό είναι το νερό. Τα κουνέλια πρέπει να έχουν πάντοτε μπροστά τους καθαρό νερό. Μερικά φρούτα και λαχανικά ασφαλή για τα κουνέλια είναι τα: αντίδι, βασιλικός, μαρούλι, μπρόκολο, ραδίκι, σπανάκι, τριφύλλι κ.ά.